Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
- 1 oz sesame oil
- 2 oz oyster sauce
- 1 tsp fish sauce
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp chili broad bean paste
- 3 tsp cornstarch, divided
- 2 oz vegetable oil
- 20 oz Thai eggplants, cubed (1 in.)
- 10 fresh basil leaves, chopped
-
2
green onions, cut on the bias
lub 2 green onions, curled (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 Min
Sautéing 14 oz Eggplant
35 Min
Cauliflower "Fried" Rice
40min
Longevity Noodles
40min
Sautéed Cauliflower
25min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40min
Coconut Sautéed Shrimp
35 Min
Mapo tofu
15min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Stir-Fried Vegetables
15min
Mixed Mushroom Sauté
30min