Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
- 1 oz sesame oil
- 2 oz oyster sauce
- 1 tsp fish sauce
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp chili broad bean paste
- 3 tsp cornstarch, divided
- 2 oz vegetable oil
- 20 oz Thai eggplants, cubed (1 in.)
- 10 fresh basil leaves, chopped
-
2
green onions, cut on the bias
lub 2 green onions, curled (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25 Min
Stir-Fried Vegetables
15 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Vegetable Stir Fry with Eggs and Rice (Hestan Cue™)
40min
Sautéing 14 oz Eggplant
35min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 Min
Mixed Mushroom Sauté
30min
Egg Drop Soup
45min
Vegetarian Japchae
45min
Tofu Stew
30min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min