Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di vino rosso, tipo Beaujolais o Dolcetto
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 2 stecche di cannella (circa 5 g)
- 3 chiodi di garofano
- 800 g di pere, sbucciate, in quarti e private del torsolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di pomodoro
25min
Zabaione
15min
Porri saltati (200 g)
20min
Marmellata con zucchero gelificante
30 Min
Crème caramel
2 Std. 45 Min
Pere al vino con crema inglese
4 godz. 30 min
Meringhe affogate
40min
Soffritto di verdure
15min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5 Std.
Soffritto di cipolle e aglio
Brak ocen
Pere al vino rosso
3h 20min
Salsa tartara
10min