Fatayer with cheese and mint
TM5 TM6

Fatayer with cheese and mint

4.5 (6 ocen)

Składniki

Dough

  • 250 g whole milk
  • 80 g olive oil
  • 15 g fresh yeast
    lub 1 ½ tsp dried instant yeast (6 g)
  • 350 g bread flour
  • 15 g sugar
  • 1 tsp salt

Filling

  • 10 g fresh mint, only leaves
  • 50 g pecorino romano
  • 75 g cream cheese
  • 1 ½ tsp nigella seeds

To make the fatayer

  • bread flour, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 pieces
Kalorie
921.2 kJ / 220 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
23.4 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy