Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
- 80 g olive oil
-
15
g fresh yeast
lub 1 ½ tsp dried instant yeast (6 g) - 350 g bread flour
- 15 g sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 10 g fresh mint, only leaves
- 50 g pecorino romano
- 75 g cream cheese
- 1 ½ tsp nigella seeds
To make the fatayer
- bread flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesy Crust Pizza
2h 20 min
Baguettes
3h 45min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Cheese pies
1h 25 min
Crêpes with herbs
1h
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 min
Wholegrain hamburger buns
2u. 50min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10 min
Baguette
3h 45min