印度式青豆泥糊
TM6 TM5 TM31

印度式青豆泥糊

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 20 克 蒜瓣
  • 2 条 新鲜青辣椒 ,去籽
  • 2 公分 新鲜姜 ,切丁
  • 50 克 橄榄油
  • 1 ½ 满茶匙 芫荽粉
  • 1 ½ 满茶匙 孜然粉
  • ½ 满茶匙 茴香粉
  • ¼ 满茶匙 黄姜粉
  • ½ 满茶匙 葛拉姆马萨拉(印度综合辛香料)
  • 150 克 青豆 ,浸泡隔夜并沥干
  • 200 克 番茄 ,一切四块
  • 350 克 水
  • 100 克 红萝卜 ,切片 (1公分)
  • 80 克 洋葱 (约 1个洋葱), 切片
  • 50 克 椰浆
  • 2 满茶匙 盐 ,适量调味

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1104 kJ / 264 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy