Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du beurre pour graisser les moules
- 270 g de pâte feuilletée, déjà étalée (env. 24 x 40 cm)
- 150 g de fromage, en morceaux (3 cm) (ex. Gruyère ou Gouda)
- 150 - 170 g de coeurs d'artichaut en conserve, égouttés
- 60 g de tomates séchées à l'huile, égouttées
- 200 g de crème aigre, 20% M.G.
- 2 oeufs
- 20 feuilles de basilic frais, en fines lamelles
- ¼ c. à café d'origan séché
- ¾ c. à café de sel fin
- ½ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Crêpes au pavot et rhubarbe
55min
Falafel et houmous de betterave rouge
20 Min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Roulés de pizza à la saucisse
1 Std. 20 Min
Steak au Poivre
20 Min
Crostini aux champignons et Fontina
35 Min
Hot-dogs
35 Min
Tête de M. Tomate
1 Std.
Pudding aux fraises
2 Std. 10 Min
Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines
1 Std. 40 Min
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55min
Smoothie bowl tropical aux framboises et aux graines de chanvre
15 Min