Pâtisseries méditerranéennes

Pâtisseries méditerranéennes

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 morceaux

Składniki

  • du beurre pour graisser les moules
  • 270 g de pâte feuilletée déjà étalée (env. 24 x 40 cm)
  • 150 g de fromage en morceaux (3 cm) (ex. Gruyère ou Gouda)
  • 150 - 170 g de coeurs d'artichaut en conserve égouttés
  • 60 g de tomates séchées à l'huile égouttées
  • 200 g de crème aigre, 20% M.G.
  • 2 œufs
  • 20 feuilles de basilic frais en fines lamelles
  • ¼ c. à café d'origan déshydraté
  • ¾ c. à café de sel fin
  • ½ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 14 g
Kalorie 1731 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...