Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Olivenöl
- 20 g Butter
- 60 g Schalotten, in Stücken (2-3 cm)
- 500 g Blumenkohl, in Röschen
- 200 g Kartoffel, in kleinen Stücken (1-2 cm)
- 600 g Wasser
-
1
EL Gemüsebouillon
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l) - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 10 Stängel Schnittlauch, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Peperonicremesuppe
20 min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 Min
Maissuppe mit Wienerli und Bürli
25 Min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Gurkencremesuppe
25 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 Min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min