Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Olivenöl, nativ
- 80 g Lauch, fein geschnitten
- 380 g Kartoffeln, geschält und in kleinen Stücken
- 10 g Steinpilze, getrocknet, eingeweicht und ausgedrückt
- 380 g Wasser
-
1
TL Gemüsebouillon
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l) -
1
Scheibe roher Schinken, geräuchert, in feine Streifen geschnitten
lub 1 Scheibe Parmaschinken, in feine Streifen geschnitten - 4 Stängel Schnittlauch, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Gerstensuppe
1h 20min
Gemüsesuppe
25min
Polenta
1h
Kürbissuppe
35min
Gurkencremesuppe
25min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1h 20min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35min
Sellerie-Apfel-Suppe
30min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min