Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rote Peperoni, in Stücken (3 x 3 cm)
- 150 g rote Zwiebeln, in Vierteln
- 2 Knoblauchzehen, ungeschält
- 1 EL Olivenöl, nativ
- 30 g Ingwer
- 30 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 120 g Kartoffeln, geschält und in Stücken (2 x 2 cm)
- 800 g Wasser
-
1 ½
EL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 ½ Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 1 TL feinkörniges Salz
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
-
4
EL Quark
lub 4 EL griechisches Joghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5.74 g
- Węglowodany
- 9.46 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Błonnik
- 1.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Peperonicremesuppe
20 Min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 Min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30 Min
Randen-Suppe
45 Min
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 Min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min