Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Blumenkohl, in Röschen
- 450 g Wasser
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 10 g Öl
- 1 TL rote Currypaste
- 300 g Mandeldrink, ungesüsst
-
1
TL Gemüsebouillon
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Tomatenpüree
- ½ TL Salz
- 1 EL Mandeln, gehobelt zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 918 kJ / 221 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25 Min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Mortadella-Gurken-Salat
10 Min
Blumenkohl-Couscous
10 Min
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40min
Peperoni-Omelette mit Mais-Tomaten-Salsa
40min
Bananen-Sorbet
5 Min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Sellerie-Apfel-Suppe
30min