
Wersje kompatybilne
Αχλάδια στον ατμό με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με κάρδαμο
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 γρ. νερό
- 300 - 400 γρ. αχλάδια (3-4), ώριμα, χωρίς τη φλούδα, κομμένα στη μέση, χωρίς το εσωτερικό σκληρό τους μέρος και τα κουκούτσια
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (50% κακάο) κομμένη σε κομμάτια (2-3 εκ.)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 30% λιπαρά
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 ½ κ.γλ. αλεσμένο κάρδαμο
-
50
γρ. αμύγδαλα φιλέ (σε λεπτές φέτες) καβουρδισμένα
lub 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος, ανάλατα καβουρδισμένα
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 354 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g