Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 95 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Essig (5 g)
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Füllung
- 100 g Porree, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 10 g Öl
- 70 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Kräuterfrischkäse
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
Kondensmilch zum Bestreichen
lub Sahne zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 768 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Krautkrapfen mit weißen Bohnen
1 Std. 20 Min
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 Min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 Min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30min
Steinpilzschmarrn mit Paradeisersauce
45 Min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 Std.
Kartoffelkroketten mit Feldsalat-Kern
1 Std.
Italienische Windbeutel mit Kräuter-Frischkäse-Füllung
2 Std.
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1h 30min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min
Bauernpfannkuchen
30 Min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.