Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 170 g Wasser, lauwarm
- 350 g Mehl
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag
- 125 g Mozzarella, abgetropft, geviertelt
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 120 g Frischkäse
- 125 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 300 g Tomaten, in dünnen Scheiben
- 50 g Endiviensalat, in Streifen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Express-Auflauf "Schwyz"
1 godz. 10 min
Pizza Margherita
1h 35 min.
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 godz. 20 min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Bayerische Bschoad-Sackerl
1h
Pizza auf ligurische Art
1 Std. 50 Min
Räucherlachs-Pizza
1h
Badischer Flammkuchen
1h
Bauernpizza
1h 40min
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25min
Pizza auf römische Art
1h 40min