Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Emmentaler, in Stücken (2 cm)
- 100 g Vollkornbrötchen, altbacken, trocken, in Stücken (2 cm)
- 50 g Butter, weich
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 1 Prise Pfeffer
- 2 TL Petersilie, gehackt
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 4 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Crêpes mit Kräuter-Käse-Creme
1 Std. 30 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Tomatenspätzle
15 Min
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1hod. 40min
Brotknöpfle mit Salat
1小时
Hefe-Hackfleisch-Knödel mit Käsesauce
2 Std.
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1小时
Gefüllte Seelen
2u. 45min
Brotknöpfle
35min