Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 500 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
- 400 g di burro, ghiacciato a piccoli pezzi (1–2 cm)
- 180 g di acqua, freddissima
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura e cottura
- 2 tavolette di cioccolato al latte (circa 180 g)
- 1 uovo, per spennellare
- 4 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di zucchero
1h 10min
Crema pasticcera
15 dk
Ciambella al limone
2 Std.
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Minestrone
45 Min
Focaccia dolce alle nocciole
Brak ocen
Rotolo al cioccolato e arancia
Brak ocen
Foresta nera
2 Std. 30 Min
Canestrelli
Brak ocen
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Crêpe
1 Std. 15 Min