Urządzenia i Akcesoria
Honigmousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatine8 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln140 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Orangenschale unbehandelt, dünn abgerieben¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnencreme
3h 30min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2h 25min
Weiße Schokomousse
10h
Panna Cotta mit Honigmelone
5h 15min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Safranmousse
2h 15min
Karamellpudding
3h
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1h 10min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h