Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 140 g Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln
- 500 g Quark, 20% Fett
- ¼ TL Orangenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Pfirsich-Trifle
2h
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Gratinierte Kirschen
30 min
Birnen-Parfait
6 godz.
Zitronen-Dessert mit Baiser
50min
Lavendelcreme
5h
Bananen-Schoko-Cheesecakes im Glas
3h 30min
Apfel-Tiramisu
4 godz. 30 min
Schoko-Kuss-Creme
15min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3h 25min