Urządzenia i Akcesoria
Honigmousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatine8 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln140 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Orangenschale unbehandelt, dünn abgerieben¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Vanille-Vla
50 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Weiße Schokomousse
10 godz.
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Quark-Mousse
5 godz.
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Karamellpudding
3 godz.
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 godz. 10 min
Nougat-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.