![Honigmousse Honigmousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45E17C6A-4A81-4D13-A9E1-060430191103/Derivates/09172d44-a56a-4852-938b-775616e563fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Sahne, mind. 30% Fett
- 1 Pck. Sahnesteif
- 140 g Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln
- 500 g Quark, 20% Fett
- ¼ TL Orangenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Pistazien-Pudding
2 Std. 40 Min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Verschleiertes Bauernmädchen
12 Std.
Lavendelcreme
5 Std.
Weiße Schokomousse
10h
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
8h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min