Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baumkuchen
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Mehl für die Backform
- 60 g Mandeln
- 5 Eier, zimmerwarm
- 250 g Zucker
- 100 g Marzipanrohmasse, in kleinen Stücken
- 2 EL Rum, braun
- 250 g Speisestärke
Baileys-Zabaglione
- 100 g Whiskey-Sahne-Likör, Baileys
- 40 g Apfelsaft
- 40 g Zucker
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Heidesand
2h 50min
Zitronen-Joghurt-Torte
9h
Käse-Sahne-Torte
2h
Crème brûlée
6h
Irish-Scones mit Whisky-Cream
45 Min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Hippen
50 min
Bethmännchen
9h 30min
Zimtmousse
5h 40min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 Std. 20 Min