Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Birnen-Kuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Belag
-
reife Birnen geschält, geviertelt, entkernt (z.B. Forelle oder Williams)700 g
-
Zitronensaft2 EL
Rührteig
-
Mohn75 g
-
Orangenschale (à 1 x 4 cm)2 Stücke
-
Zucker125 g
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Salz1 Prise
-
Eier zimmertemperiert3
-
Mehl150 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Schmand75 g
Guss
-
Rotwein100 g
-
Kirschsaft100 g
-
Zucker50 g
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
Zimt½ TL
-
Speisestärke15 g
-
Orangensaft50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1389 kJ /
332 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Topfentorte mit Birnen
4h 30min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50min