Mohn-Birnen-Kuchen

Mohn-Birnen-Kuchen

4.3 50 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Belag
  • reife Birnen geschält, geviertelt, entkernt (z.B. Forelle oder Williams)
    700 g
  • Zitronensaft
    2 EL
Rührteig
  • Mohn
    75 g
  • Orangenschale (à 1 x 4 cm)
    2 Stücke
  • Zucker
    125 g
  • Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten
    180 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier zimmertemperiert
    3
  • Mehl
    150 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Schmand
    75 g
Guss
  • Rotwein
    100 g
  • Kirschsaft
    100 g
  • Zucker
    50 g
  • Nelken, gemahlen
    1 Msp.
  • Zimt
    ½ TL
  • Speisestärke
    15 g
  • Orangensaft
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 332 kcal / 1389 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...