Albóndigas de ternera en salsa de tomate

Albóndigas de ternera en salsa de tomate

3.9 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porciones

Składniki

Salsa de Jitomate
  • 150 g de cebolla blanca en mitades
  • 10 hojas de albahaca frescas
  • 1 diente de ajo pelado
  • 50 g de aceite vegetal
  • 1200 g de jitomates en trozos
  • 1 cdita de azúcar
  • ½ cdita de sal
Albóndigas de res
  • 6 ramitas de perejil sólo las hojas
  • 1 diente de ajo pelado
  • 400 g de carne molida de res
  • 50 g de pan molido
  • 2 huevos
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • 1 pizca de pimienta negra molida o al gusto
  • aceite de oliva para engrasar
  • 500 g de agua
  • hojas de albahaca frescas para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 666.4 mg
Białko 23.3 g
Kalorie 1741.5 kJ / 416.2 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...