Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de Jitomate
- 150 g de cebolla blanca, en mitades
- 10 hojas de albahaca frescas
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de aceite vegetal
- 1200 g de jitomates, en trozos
- 1 cdita de azúcar
- ½ cdita de sal
Albóndigas de res
- 6 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 1 diente de ajo, pelado
- 400 g de carne molida de res
- 50 g de pan molido
- 2 huevos
- ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- aceite de oliva, para engrasar
- 500 g de agua
- hojas de albahaca frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1741.5 kJ / 416.2 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 666.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1h
Albóndigas en salsa de tomate en cocción lenta TM6
3h 40min
Puchero
1h 40min
Puré de papa
50min
Fajitas con carne de res deshebrada TM6
3h
Res con salsa de hongos en cocción lenta TM6
3 Std. 55 Min
Pasta con albóndigas de carne
1h 30min
Tiras de carne de res y cebolla doradas TM6
15min
Albóndigas al vapor (500 g)
30min
Estofado de cerdo al oporto y puré de coliflor TM6
3h 30min
Hamburguesas
40min