Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Albóndigas de ternera en salsa de tomate
TM6 TM5 TM31

Albóndigas de ternera en salsa de tomate

3.9 (28 ocen)

Składniki

Salsa de Jitomate

  • 150 g de cebolla blanca, en mitades
  • 10 hojas de albahaca frescas
  • 1 diente de ajo, pelado
  • 50 g de aceite vegetal
  • 1200 g de jitomates, en trozos
  • 1 cdita de azúcar
  • ½ cdita de sal

Albóndigas de res

  • 6 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
  • 1 diente de ajo, pelado
  • 400 g de carne molida de res
  • 50 g de pan molido
  • 2 huevos
  • ½ cdita de sal, o al gusto
  • 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
  • aceite de oliva, para engrasar
  • 500 g de agua
  • hojas de albahaca frescas, para decorar

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
1741.5 kJ / 416.2 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
18.1 g
Tłuszcz
28.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
0.9 g
Sód
666.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy