Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 180 g Zucker
- 130 g Haselnüsse, ganz
- 100 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 130 g Weizenmehl, universal
- 2 TL Backpulver
-
1
Einmachglas Weichselkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
lub 1 Einmachglas Kirschenkompott (Abtropfgewicht 350 g), abgetropft
Belag und Fertigstellung
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 100 g gehobelte Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1905 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schneller Apfelkuchen
1h 30 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 godz.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1h
Obstkuchen
1h
Nuss-Striezel
2 godz. 10 min
Schoko-Nuss-Kugerl
30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Mandelecken (Nussecken)
3h 30min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min