Nuss-Striezel

Nuss-Striezel

4.8 112 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
14 Scheiben

Składniki

  • Milch
    250 g
  • Butter weich, in Stücken
    60 g
  • frische Germ zerbröselt
    20 g
  • Weizenmehl, glatt
    500 g
  • Feinkristallzucker
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
  • Haselnüsse, ganz
    200 g
  • Milch 1-3 EL extra
    75 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    100 g
  • Marillenmarmelade
    100 g
  • Feinkristallzucker
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Milch (opcjonalnie)
    1 - 3 EL
  • Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
  • Eidotter
    1
  • Milch (opcjonalnie)
    1 EL
  • Marillenmarmelade passiert
    30 g
  • Staubzucker
    50 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Mandelblättchen
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 367 kcal / 1534 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 254 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...