Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 75 g Milch, 1-3 EL extra
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 100 g Marillenmarmelade
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 3 EL Milch (opcjonalnie)
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter
- 1 EL Milch
- 30 g Marillenmarmelade, passiert
- 50 g Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1534 kJ / 367 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 254 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nusspotize
2 Std. 20 Min
Bunte Mohnschnecken
2 Std. 30 Min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Osterpinze
2 Std. 30 Min
Kokosbusserl
25 Std.
Mohnblume
2 Std. 20 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 Std. 30 Min
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Schwarzer Weichselkuchen
1 Std. 30 Min
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min