Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mandeln
- 150 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
-
200
g Öl
lub 200 g Butter, weich, in Stücken - 180 g Zucker
- 6 Eier
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 200 g Weizenmehl, universal
- 1 Pck. Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 800 g Äpfel, mit Schale, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 150 g gehobelte Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Apfel-Nuss-Muffins
45 dk
Obstkuchen
1h
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1sa 30 dk
Schwarzer Weichselkuchen
1sa 30 dk
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 dk