Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 1 TL grobes Meersalz
- 1 TL Senfkörner
- 2 TL brauner Zucker
- 1 TL Pfefferkörner, bunt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scharfe Pflaumensauce
50 Min
Bärlauch-Röggelchen
48 Std.
Bärlauchsalz
27u. 25min
Bärlauchöl
15 Min
Bärlauch-Hollandaise
15 Min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Bärlauchpaste
20 Min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1 Std. 10 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2 Std. 30 Min
Bärlauchbutter
10 Min
Bärlauch-Hummus
15 Min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 Min