Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
TM5 TM6

Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst

4.7 (6 ocen)

Składniki

Caribische stoofschotel

  • 800 g lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
    lub 800 g lamsstoofvlees, ontbeend, in stukken (3-4 cm)
  • 50 g sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)
  • 20 g citroensap, vers geperst (½ citroen)
  • 60 g Worcestersaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 g uien, gehalveerd
  • 180 g selderstengels, in stukken
  • 2 - 4 takjes verse koriander
  • 2 - 3 snuifjes gedroogde oregano
  • 2 verse laurierbladeren
    lub 1 gedroogd laurierblad
  • 1 - 1 ½ tl cayennepeper, gemalen
  • 25 g olie
  • 20 g grof rietsuiker
    lub 20 g bruine suiker
  • 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 1 ½ tl zout
  • 450 g water

Kopjes van gestoomde rijst

  • 160 g basmatirijst
  • 400 g water
  • 4 snuifjes zout
  • 4 tl olie
    lub 4 tl boter

Wartości odżywcze
na 1 porties
Kalorie
2438 kJ / 581 kcal
Białko
45 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy