Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 100 g boter, diepgevroren, in stukken
- 100 g bloem, en meer om het deeg te bewerken
- 45 g water, koud
- 1 snuifje zout
- 20 g melk
- 1 el sesamzaad
Vulling
- 8 groene asperges, in de lengte gehalveerd indien nodig
- 500 g water
- ½ sjalot
- 20 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
Afwerking
- 30 g mosterd
- 8 sneetjes gedroogde ham (prosciutto)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ananaspakketjes
1 Std.
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Brak ocen
Rudolphs Mocktail
30 Min
Hollandaisesaus
15 Min
Hollandaisesaus
15 Min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2h
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Mai tai
10 Min
Granaatappel Mojito
10 Min
Bevroren veenbessen margarita
5 Min
Piña Colada sorbet
30 Min