Asperges en prosciutto cannoli
TM6 TM5 TM31

Asperges en prosciutto cannoli

(Brak ocen)

Składniki

Deeg

  • 100 g boter, diepgevroren, in stukken
  • 100 g bloem, en meer om het deeg te bewerken
  • 45 g water, koud
  • 1 snuifje zout
  • 20 g melk
  • 1 el sesamzaad

Vulling

  • 8 groene asperges, in de lengte gehalveerd indien nodig
  • 500 g water
  • ½ sjalot
  • 20 g extra vergine olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje vers gemalen zwarte peper

Afwerking

  • 30 g mosterd
  • 8 sneetjes gedroogde ham (prosciutto)

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
610 kJ / 146 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
8.6 g
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy