Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas
- 3 dientes de ajo, pelados
- 3 cdas de aceite de oliva extra virgen
- 70 g de tahini
- 5 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- ¼ cdita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de perejil fresco, finamente picado
- ⅛ cdita de paprika
- pan pita, para acompañasr (ver receta)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 5508 kJ / 1312 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Tahini
25min
Keppe charola
1h 40min
Tabule
30 min
Albóndigas de Kale sin carne
30 min
Falafel envuelto en pan plano (pan r’gaif ) con salsa tahini
1h 25min
Dip de lentejas (vegano y sin gluten)
10min
Babaganush
2 godz.
Tapenade de aceitunas negras
5 min
Apple crumble vegano
1 godz.
Hummus
5 min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 godz. 15 min