![Pains à la pomme de terre Pains à la pomme de terre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80D0286C-A87F-4E6B-A661-1EA1E4D80BB0/Derivates/05B41234-0C9C-461B-AFEF-02B8E15CE382.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et détaillées en dés (2 cm)
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24hod.
Pain indien (naan)
1h 50min
Pains turcs
2h 15 min
Pain marocain
3h 40min
Schiacciatina
2 Std. 20 Min
Pain au piment doux
5 Std.
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2h 15 min
Crêpes au tofu soyeux
50 Min
Pain ciabatta
3hod. 45min
Chicken & biscuits
1 Std. 5 Min
Focaccia à la crème de fromages
2h 10min
Pains au beurre d'herbes
1 Std.