Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et détaillées en dés (2 cm)
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Pain pide (pain turc)
2h
Galette de riz aux petits légumes à l'indienne
2 Std. 30 Min
Pain marocain
3 godz. 40 min
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Brioches fourrées au praliné
2h 45min
Pretzels
1 Std. 15 Min
Pains au beurre d'herbes
1 Std.
Pains à l'aneth et à la feta
1 Std. 30 Min
Pain marocain
2h 45min
Pains turcs
2h 15min
Pains aux quatre fromages
45min