Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 30 g Zucker
- 40 g Butterschmalz
- 80 g Marsala
- 1 Prise Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Öl zum Frittieren
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- 4 Streifen Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 500 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 20 Stück
- Kalorie
- 15654 kJ / 3738 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 369 g
- Tłuszcz
- 200 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandoro
4h 20min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Arancini Siciliani
5h
Focaccia di Mandorla
2h
Pappardelle mit Lammragout
1 Std.
Safraneis mit Pistazie
3 Std. 20 Min
Zitronenhälften mit Granita
5h
Ricotta
20u. 30min
Fairy Cakes
1 Std. 30 Min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Neapolitanischer Kranz
2h 15min
Granita Siciliana
3 Std. 20 Min