Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Wasser, lauwarm
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 30 g brauner Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
- 15 g Olivenöl
Gewürzöl und Fertigstellung
- 1 TL Fenchelsaat
- 60 g Olivenöl
- 2 Prisen Fleur de Sel
- 1 TL Kakao
- 1 TL Madras-Curry-Pulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 349 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Focaccia mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Pandoro
4h 20min
Grissini
1 Std. 30 Min
Grissini
1 Std. 20 Min
Grissini mit Mohn oder Sesam
1h 35min
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15 min
Roggenfladenbrot
2h 10min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Laugenbrötchen
2h
Baguette Rustica
4h 20min