Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
TM5 TM6

Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott

3.8 (8 ocen)

Składniki

Baiser

  • 190 g Zucker
  • 1 geh. EL Speisestärke
  • 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Zitronensaft

Topping

  • 50 g Wasser
  • 1 EL Speisestärke
  • 400 g Äpfel, geschält, in mundgerechten Stücken
  • 200 g Apfelsaft
  • 20 g Zucker
  • 2 Orangen, filetiert (ca. 220 g)
  • 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 Pck. Sahnesteif
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1723 kJ / 412 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
2.9 g
Sód
83 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy