Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 190 g Zucker
- 1 geh. EL Speisestärke
- 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
Topping
- 50 g Wasser
- 1 EL Speisestärke
- 400 g Äpfel, geschält, in mundgerechten Stücken
- 200 g Apfelsaft
- 20 g Zucker
- 2 Orangen, filetiert (ca. 220 g)
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Pavlova-Küsse
1 Std. 40 Min
Erdbeer-Tarte
7h
Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme
8 godz.
Pochiertes Landei mit Blumenkohl
1 Std. 30 Min
Matcha-Mousse-Kuchen (抹茶慕斯)
5 Std.
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2 Std.
Pavlova mit Früchten
3h 50min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3 Std.
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min