Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 180 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 180 g Milch
- 280 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 70 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, Menge nach Geschmack
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Schmand
- 80 g Himbeeren, frisch, zum Garnieren
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 15 g
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Sirup-Schnecken
3 Std.
Bananen-Tarte-Tatin
50min
Himbeer-Swirl-Cheesecake
7 Std. 30 Min
Apfel-Mandel-Cupcakes mit Karamellcreme
2h 30min
Orangenküchlein
50min
Erdbeer-Brownies
2h 30min
Kardamomsterne mit Silberschimmer
1h 45min
Herz-Kastenkuchen
3 Std.
Erdbeer-Donauwelle
2h 30min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Triple-Kokos-Brownies
4h
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2h 30min