Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Rotkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, in Scheiben
- 50 g natives Olivenöl
- 100 g Sultaninen (10 Minuten in Wasser eingeweicht und abgetropft)
- 150 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 2 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
3h 10min
Rotkraut
1h
Blumenkohlsalat
40 min
Rotkohlsalat mit Kokos-Chips
20 min
Gefüllte Rote Rüben mit Rotkrautsalat
1h
Rettich mit Boz’ner Sauce
55min
Rosenkohl-Auflauf
1h
Blumenkohl-Curry
30 min
Brokkoli-Omelettes
35 min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10min
Bunter Rettichsalat
1h 10 min.
Griechischer Krautsalat
20 min