![Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DB2A333-A6DD-4B7B-9230-E1F4D4819927/Derivates/CB7CFEE4-4A83-4F34-908D-3A757E909C2C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl
- 2 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 24 Garnelen, roh, geschält und entdarmt
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Gurken, vorzugsweise ungeschält, in Stücken
- 1 Zitrone, in Scheiben, jede Scheibe geviertelt
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 200 g Milch
- 40 g Mehl
- 2 EL Dill, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Kalte Gurkensuppe
15 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 15 Min
Spargelcremesuppe
40 Min
Champignoncremesuppe
20 Min
Gurkencremesuppe
25min
Apfel-Zwiebel-Suppe
50 Min
Hähnchen-Mais-Suppe, Brokkoli-Terrine
1hod. 25min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 Min
Kohlrabisuppe
30 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 Min
Blumenkohlsuppe
40 Min