Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen

Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen

4.5 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    40 g
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Garnelen, roh, geschält und entdarmt
    24
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Gurken vorzugsweise ungeschält, in Stücken
    500 g
  • Zitrone in Scheiben, jede Scheibe geviertelt
    1
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Milch
    200 g
  • Mehl
    40 g
  • Dill (opcjonalnie) gehackt
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 175 kcal / 733 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...