Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl
- 2 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 24 Garnelen, roh, geschält und entdarmt
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Gurken, vorzugsweise ungeschält, in Stücken
- 1 Zitrone, in Scheiben, jede Scheibe geviertelt
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 200 g Milch
- 40 g Mehl
- 2 EL Dill, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 Min
Gurkenkaltschale
15 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50min
Gurkencremesuppe
25min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30min
Kalte Gurkensuppe
15 Min
Bloody Mary Suppe
25min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Gurkencremesuppe
25min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 20min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min
Apfel-Sellerie-Suppe
40min