Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Orangen, unbehandelt, 3 TL Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 30 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 500 g Magerquark
- 1 EL Zitronensaft
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 30 g Orangenlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Schokoladencreme
1 Std. 15 Min
Birnencreme
3h 30min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1h 30min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 Std. 20 Min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h
Pfirsichschaum
10min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55min
Ananas-Kokos-Pudding
2h
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30min
Erdbeermousse
4h 15min
Erdbeer-Joghurt-Creme
3 Std. 20 Min
Mandarinen-Vanille-Creme
1h