Urządzenia i Akcesoria
Brezerl
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
20 Stück
Składniki
-
Wasser kalt300 g
-
frische Germ20 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche500 g
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser1 Liter
-
Natron (ca. 5 Pkg.)5 - 6 EL
-
grobes Salz zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
379 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Schokoladen-Meringue-Türmchen mit Himbeeren
50 Min
Topfengolatschen
50 Min
Sachertorte
1 Std. 30 Min
Karamell-Schoko-Bites "riesig"
3 Std. 30 Min
Caffè Latte Caramel
25 Min
Macarons mit Marzipan-Himbeer-Füllung
2 Std.
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6 Std. 15 Min
Cremeschnitten
4 Std.
Brez'n
15 Std. 45 Min
Schokogugel mit Schokosauce
1 Std. 15 Min
Handsemmerl
10 Std. 55 Min
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min