Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
- 1 Ei, getrennt
- 30 g Puderzucker
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 25 g Honig, flüssig
- 50 g Nuss-Nougat-Creme (z.B. Nutella)
- 50 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1057 kJ / 252 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Schokoladenmousse
3sa 20 dk
Crème brûlée
2h 30min
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5h
Schoko-Erdnuss-Parfait
9 Std.
Panna Cotta
5h
Schokoladenmousse marmoriert
8 Std. 35 Min
Haselnuss-Parfait
6 Std. 30 Min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5h
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7ωρ.