Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flammeri
- 50 g weiße Schokolade, in Stücken
- 1 Blatt weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 250 g Milch
- 60 g Weichweizengrieß
- 1 Ei, getrennt
- 1 Prise Salz
- 10 g Zucker
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Zwetschgenkompott und Fertigstellung
- 20 g Zucker
- 60 g kandierter Ingwer
- ½ TL Zimt
- 10 g Speisestärke
- 275 g Zwetschgen, TK
- 50 g weiße Schokolade
- 350 g Sauerkirschnektar
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2222 kJ / 530 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2j 30 menit
Grießflammeri
2j 30 menit
Bayerische Creme
8h
Limoncello-Creme
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Quark-Mousse
5h
Gratinierte Kirschen
30 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8hod. 20min
Zimtmousse
5h 40min
Nougat-Panna-Cotta
4h 15 min
Vanillesauce für jeden Tag
10 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min