Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag
- 400 g Hokkaido-Kürbis, in mundgerechten Stücken
- 2 rote Zwiebeln, in Spalten (ca. 1 cm)
- 60 g Mandeln
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- 250 g Frischkäse
- 50 g Milch
- 3 Eier
- 20 g Speisestärke
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1486 kJ / 355 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Quiche
1h 45min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15 min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1h
Kürbis-Hackfleisch-Tarte
1h 45min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20 min
Kürbis-Tarte
2h 35 min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1h 30min
Kürbisquiche
2h 5min
Kürbis-Feta-Quiche
45min