
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 340 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp natural vanilla extract
Lemon Filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons thin peelings of skin of 1 and 130 g juice
- 5 medium eggs 4 separated
- 100 g unsalted butter diced
Meringue Topping
- 160 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 521 kcal / 2178 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 62 g
- Błonnik
- 0.8 g