Urządzenia i Akcesoria
Lemon Meringue Pie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
sugar100 g
-
almonds30 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing200 g
-
plain flour340 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
-
1 tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 ½ tsp
Lemon Filling
-
sugar150 g
-
lemons thin peelings of skin of 1 and 130 g juice3 - 5
-
medium eggs 4 separated5
-
unsalted butter diced100 g
Meringue Topping
-
sugar160 g
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8 g
Kalorie
2178 kJ /
521 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Curd
5 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Peach Pavlova
5 godz. 30 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Apple tart
1 godz.
Sweet Shortcrust Pastry
35 min
Lemon Curd
1 godz.
Béchamel Sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min