Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g sugar
- 30 g almonds
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp natural vanilla extract
Lemon Filling
- 150 g sugar
- 3 - 5 lemons, thin peelings of skin of 1 and 130 g juice
- 5 medium eggs, 4 separated
- 100 g unsalted butter, diced
Meringue Topping
- 160 g sugar
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Caramel Parfait
7h
Almond Tuiles
1h 30min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50 min.
Sponge Cake
1h 50 min.
Berry mousse
4h 50min
Chocolate Mousse
3h 20min
Béchamel Sauce
15min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Profiteroles
2h 15 min.
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Lemon meringue tart
2h 30min