Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortbread Base
- 65 g granulated sugar
- 150 g plain flour
- 65 g semolina
- 150 g unsalted butter, cold, diced
Caramel Layer
- 120 g granulated sugar
- 120 g unsalted butter, diced
- 370 g condensed milk
- 80 g golden syrup
- 80 - 100 g hazelnuts, blanched
Chocolate Layer
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1743 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
Alternatywne przepisy
Yorkshire Pudding
1h
Classic Flapjack
55 min
Victoria Sponge
1óra 10p
Coffee and Walnut Cake
1óra 10p
Bakewell Tart
1h 50min
Sticky Toffee Puddings
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30 min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15 min
Butterfly Cakes
1h
Ginger Flapjacks
1h 30 min
Chocolate Fudge Cake
1h