Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) (opcjonalnie)
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g unsalted butter, chilled, diced, plus extra for greasing
- ½ tsp fine sea salt
- 50 g water
Filling
- 200 g bacon cubes
- 4 medium eggs
- 50 g milk
-
100
g crème fraîche
lub 100 g cream - ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Spinach Tart
2hod. 30min
Hot Cross Buns
3hod. 50min
Chelsea Buns
1h 30min
Quiche Lorraine
50 mnt
Tomato Pie
3 Std.
Shortcrust pastry
5 mnt
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 Min
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1 Std. 45 Min
Lemon meringue tart
2hod. 30min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2hod. 30min
Bakewell Tart
1h 50min