Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.6 210 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)
    50 g
Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • unsalted butter chilled, diced, plus extra for greasing
    75 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • water
    50 g
Filling
  • bacon cubes
    200 g
  • medium eggs
    4
  • milk
    50 g
  • crème fraîche
    100 g
    100 g cream
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 13 g
Kalorie 1215 kJ / 290 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...