Quiche Lorraine
TM6 TM5 TM31

Quiche Lorraine

4.5 (170 ocen)

Składniki

  • 50 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm) (opcjonalnie)

Pastry

  • 150 g plain flour, plus extra for dusting
  • 75 g unsalted butter, chilled, diced, plus extra for greasing
  • ½ tsp fine sea salt
  • 50 g water

Filling

  • 200 g bacon cubes
  • 4 medium eggs
  • 50 g milk
  • 100 g crème fraîche
    lub 100 g cream
  • ¼ tsp fine sea salt
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1215 kJ / 290 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy