Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g hazelnuts, blanched
- 180 g dark chocolate, approx. 54% cocoa solids, pieces or callets
- 180 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 4 large eggs
- 150 g caster sugar
- 35 g plain flour
- 250 g double cream, for serving
- 300 g mixed fresh red berries, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992.7 kJ / 476.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 50.7 mg
Alternatywne przepisy
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Chocolate cake
45 min
Chocolate Fondants
40 min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 Std. 15 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
Brownies
50 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50 min
Chocolate Lava Cookies
1 godz. 40 min