Tom Yum Kung

Tom Yum Kung

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 gambo di citronella fresca pulito e a pezzi
  • 700 g di brodo vegetale
    700 g di acqua, e 1 cucchiaino di dado vegetale
  • 200 g di code di gambero fresche
  • 100 g di funghi pletorius a fette
  • 40 g di salsa di pesce (vedere consigli)
  • 20 g di succo di lime spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di paprika piccante o dolce, a piacere
  • 1 pizzico di coriandolo in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.2 g
Kalorie 247 kJ / 59 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...