Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trito aromatizzato
- 30 g di panettone, la crosta a pezzi
- 10 g di liquirizia pura in caramelle
- 20 g di riso Carnaroli
Risotto meneghino
- 20 g di scalogno
- 15 g di burro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso Carnaroli
- 900 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1625 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano, cavolo nero e vino rosso
35 min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto primavera allo speck
1h 5min
Cavolo farcito
1 godz. 10 min
Uova di quaglia in gelatina alle erbe
Brak ocen
Pulao di gamberi
50 min
Risotto alla gallinella con panna e ribes
35 min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
40 min
Risotto funghi e mirtilli
35 min
Risotto alle erbe aromatiche
35 min