Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trito aromatizzato
- 30 g di panettone, la crosta a pezzi
- 10 g di liquirizia pura in caramelle
- 20 g di riso Carnaroli
Risotto meneghino
- 20 g di scalogno
- 15 g di burro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso Carnaroli
- 900 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1625 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto alla campagnola
30min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Elisir del tempo
10min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al Barolo
30min
Cocktail al pompelmo, zenzero e Vodka
10min
Risotto con mele e funghi
40min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
Risotto pere e Taleggio
40min