Urządzenia i Akcesoria
Zimowe latte macchiato
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 szklanki
Składniki
-
650 g mleka
-
20 g syropu klonowego
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty goździków, mielonych
-
50 g likieru migdałowego np. Amaretto
-
70 g likieru śmietankowego z whisky
-
espresso, zaparzone do uzupełnienia (ok. 200 g)
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
83 mg
Białko
6 g
Kalorie
829.8 kJ /
198.3 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10min
Bellini - brzoskwiniowy koktajl musujący
15min
Karmelowy czaj
20min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20min
Czekolada po meksykańsku
30min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Chai Latte
30min
Cappuccino na zimno
10min
Gorąca czekolada z kawą
15min
Latte piernikowe
50min