Urządzenia i Akcesoria
Zimowe latte macchiato
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 szklanki
Składniki
-
650 g mleka
-
20 g syropu klonowego
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty goździków, mielonych
-
50 g likieru migdałowego np. Amaretto
-
70 g likieru śmietankowego z whisky
-
espresso, zaparzone do uzupełnienia (ok. 200 g)
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
83 mg
Białko
6 g
Kalorie
829.8 kJ /
198.3 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczna pianka do kawy
5 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Malinowa sangria z bazylią
40 min
Śnieżny koktajl
15 min
Frappuccino z czekoladowym likierem
15 min
Karmelowy czaj
20 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Irish coffee
20 min
Chai Latte
30 min
Latte piernikowe
50 min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min