Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 260 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 20 g di olio di oliva + q.b.
- 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- ½ spicchio di aglio
- 2 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di origano secco
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 100 - 150 g di pesce piccolo misto (tipo paranza) pulito
- 5 - 6 pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 101.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia veloce
2 Std.
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Panzerotti romani
1 godz. 10 min
Risotto seitan e funghi
40 min
Focaccia croccante
2 godz. 10 min
Pizza Margherita
2 Std.
Erbazzone reggiano
2 Std.
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Pizza Margherita e basilico
2 godz. 10 min
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min
Piadina con esubero di lievito madre
1h 50min