Focaccia ai cicinielli

Focaccia ai cicinielli

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua a temperatura ambiente
    260 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    25 g
    2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di olio di oliva + q.b.
    20 g
  • di farina tipo 0 + q.b.
    500 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
Farcitura
  • spicchio di aglio
    ½
  • di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
    2 rametti
  • di origano secco
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di pesce piccolo misto (tipo paranza) pulito
    100 - 150 g
  • pomodori ciliegino a metà
    5 - 6
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 624 kcal / 2611 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 101.2 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...