Focaccia ai cicinielli

Focaccia ai cicinielli

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 260 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 25 g di lievito di birra fresco
    2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 20 g di olio di oliva + q.b.
  • 500 g farina tipo 0 + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • ½ spicchio di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
  • 1 pizzico di origano secco
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 100 - 150 g di pesce piccolo misto (tipo paranza) pulito
  • 5 - 6 pomodori ciliegino a metà
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.1 g
Kalorie 2611 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 101.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...