鑲寬管通心麵佐蕃茄醬汁
TM5 TM6

鑲寬管通心麵佐蕃茄醬汁

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 140 克 帕瑪森起士 ,切塊(約2-3 公分)
  • 200 克 煙燻起士 (如:斯卡莫札起士、艾登起士),切塊(約4-5 公分)

內餡

  • 1 粒 蒜頭
  • 20 克 特級初榨橄欖油 ,多備一些刷油用
  • 300 克 新鮮朝鮮薊心
    lub 300 克 罐裝朝鮮蓟心 ,瀝乾水份
  • 100 克 白酒
  • 100 克 里考塔乳酪(ricotta cheese)
  • 2 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
  • 1 茶匙 鹽
  • 2 小撮 黑胡椒粉
  • 16 條 寬管通心麵(cannelloni) (約180克)

蕃茄醬汁

  • 40 克 西洋芹 ,切塊
  • 30 克 洋蔥
  • 40 克 紅蘿蔔 ,切塊
  • 1 粒 蒜頭
  • 400 克 罐頭蕃茄
    lub 400 克 牛蕃茄 ,切塊(約3-4公分)
  • 200 克 水
  • 1 小撮 糖
  • 1 茶匙 鹽
  • 1 小撮 黑胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2997 kJ / 715 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
39 g
Błonnik
12.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy