
Urządzenia i Akcesoria
菠菜馬鈴薯濃湯佐蒸蛋布丁
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 人份
Składniki
蒸蛋布丁
-
蛋 (每顆重約53-63克)4 顆
-
全脂牛奶100 克
-
鹽½ 茶匙
-
肉豆蔻粉1 - 2 小撮
菠菜馬鈴薯濃湯
-
洋蔥 ,切塊80 克
-
蔬菜油 (如:葵花油)20 克
-
根芹菜40 克
-
紅蘿蔔 ,切塊 (約2 公分)100 克
-
馬鈴薯 ,切塊 (約2 公分)200 - 250 克
-
韭蔥 ,切片 (約1 公分)80 克
-
水800 克
-
自製蔬菜高湯醬1 滿茶匙
-
肉豆蔻粉¼ 茶匙
-
鹽 ,需多備調味用1 茶匙
-
胡椒粉 ,需多備調味用¼ 茶匙
-
新鮮菠菜250 克
-
鮮奶油,含脂量30%以上80 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
191 kcal /
797 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品層疊出美味
72 Przepisy
Tajwan
Tajwan