Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pike-perch fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick)
- 1 ½ Tbsp fish sauce
- 2 tsp toasted sesame oil
- 7 - 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 orange, zest and juice
- 500 g water
- 600 - 700 g fresh sweetcorn kernels (from 5-6 corn cobs)
- 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables, sliced (5 mm) or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Chorizo Stew
4 Std.
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1 Std.
Polenta
50min
Octopus and Potato Salad
40min
Rice salad with eggs and tuna fish
1 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Marble cake
2 Std. 10 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Beef goulash with bread dumplings
1 Std. 30 Min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min