Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pike-perch fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick)
- 1 ½ Tbsp fish sauce
- 2 tsp toasted sesame oil
- 7 - 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 orange, zest and juice
- 500 g water
- 600 - 700 g fresh sweetcorn kernels (from 5-6 corn cobs)
- 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables, sliced (5 mm) or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1 Std. 15 Min
Scandinavian Brunch
Brak ocen
Green Dyed Eggs
55min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Mushroom pastry
45 min
Baked spinach and eggs
40 min
Mushroom pie
1h 40min
Papaya Pep-Up
5min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min