Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g garlic cloves
- 5 sprigs fresh rosemary
- 50 g bacon slices
- 800 g turkey leg, skinless, bone-in
- 1 tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 100 g bacon, sliced
- 20 g extra virgin olive oil (2 Tbsp)
- 1300 g water
- 600 g potatoes, cut in pieces (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Seafood Pozole
1h 15min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 Std. 10 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Meat Loaf
1h 20 min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30 min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1h 5min
Jack-O-Lantern Stuffed Peppers
1h 30 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40 min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Cod with citrus butter
50min
Roast Chicken with Vegetables
1 Std. 10 Min