Bulgur and Salmon Rolls

Bulgur and Salmon Rolls

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 pieces

Składniki

  • water plus extra for brushing
    300 g
  • bulgur wheat
    150 g
  • soy sauce
    3 Tbsp
  • wasabi paste
    1 Tbsp
  • rice vinegar plus 2 Tbsp extra for brushing
    2 Tbsp
  • sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • nori seaweed sheets
    4
  • fresh salmon fillets, skinless shashimi grade, sliced (1 cm)
    200 g
  • Japanese pickled ginger drained
    2 Tbsp
  • carrot cut in matchsticks
    1
  • avocado thinly sliced (2 mm)
    ½

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 35.5 kcal / 149 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...